måndag 27 september 2010

Dagen efter den stora dagen

Idag har Gustav och jag pratat mycket (och väldigt många gånger) om vilka som fyller år innan det att det är hans tur nästa gång, och det är ju typ alla...

söndag 26 september 2010

Höstens fasor

Huvudlössen har vi hittills klarat oss ifrån i vår familj, men alldeles nyss så hörde jag något litet som sprang i en utav mellanväggarna... Skona mig från gnagare!

Mycket märkligt

Jag kan inte kommentera kommentarerna på min egen blogg...

lördag 25 september 2010

16 år

För 16 år sedan hade jag nu haft värkar i dryga två dygn, värkar klockade med sju minuters intervall. Jag var 22 år ung, och mycket noga med att de under studiebesöket på förlossningen hade sagt att man skulle vänta hemma tills dess att det bara var tre minuter mellan värkarna... Det tog mig ytterligare 20 timmar, och en ganska så besvärlig och komplicerad förlossning, innan det att han låg på mitt bröst. Han som har lärt mig så mycket om livet!

Imorgon fyller han 16 år, och vi ska hissa den stora flaggan, ha fest bara för honom, sjunga, hurra och skåla oss hesa. Att det sedan, bland mycket annat, är en iPod touch med mycket minne, och en kamera i paketen, coola jeans och ett grabbigt bälte, det bryr han sig säkerligen inte så särskilt mycket om!

måndag 20 september 2010

Med tanke på valresultatet

Kanske ska vi inte längre vara så himla opartiska och hemliga med var vi står politiskt? Kanske måste vi alla göra oss tydliga, prata ideologi och sakfrågor lite oftare, diskutera och argumentera, debattera på ett renhårigt och respektfullt vis?

Idag har jag mött ungdomar som tror sig ha förlorat sin framtid i det här landet, och de som triumferande sagt att de i nästa skolval minsann både får och ska rösta på SD (Vi lät dem nämligen bara rösta på riksdagspartierna den här gången!).

söndag 19 september 2010

Plötsligt kan det faktiskt hända!


Fyra helger och fyra förkylningar

Den här helgen, har precis som de tre senaste, gått i feberns och förkylningarnas tecken. Växthuset behöver tas om hand, och trädgården ses över. Kanske tar frosten snart både tomater och chili, virus och bakterier?

onsdag 15 september 2010

Vissa dagar

Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra. Den här dagen hör tyvärr inte till en av mina bättre.

tisdag 14 september 2010

Maud eller Maria?

Idag diskuterade några av mina nya elever min eventuella partitillhörighet över mitt huvud. De kom fram till att jag nog skulle rösta på antingen centerpartiet eller miljöpartiet på söndag, grundade detta enbart på kläderna i min garderob, att jag i deras ögon verkar vara väldigt mån om familjen, och att jag städar med hjälp av såpa i BildochForm-salen.

(Jag gissar att de samtidigt också var ganska så rätt ute gällande några av mina kollegor. Han med dom där jeansen från Dressman är nog ändå socialdemokrat, och hon som pekar med hela handen lägger nog allt sin röst på moderaterna... Vi lärare som alltid är och ska vara så himla opartiska och neutrala!)

sev[en]circle, fast tvåan

Trots att färgåtergivningen kanske inte är den bästa i det här fallet, eller stylingen, så tar det sig med fotograferandet av det färdigstickade i det här hushållet. Mönstret är snyggt, snabbt och skönt att bära!

Garnet är Colinette Jitterbug och sticknumret är 4:a.

söndag 12 september 2010

Enkelhetens lov

Att få vara med om att starta upp en skola från grunden är bra häftigt, men ingenting är heller bara och alldeles enkelt. Att fördela om tiden i vardagslivet sitt, att skapa sig nya vanor och nya rutiner, det sker inte heller det per automatik.

Jag är trött och envist förkyld, har ständigt tankarna på annat än på det som jag faktiskt gör.
En sev[en]circle är klar att användas, och nästa redan en bra bit på väg. Jag har i alla fall hittat en stickning som bara lunkar på!

torsdag 9 september 2010

Samma snygga stil

Viktor triumferande:
-Man kan säga att Alvas pappa och jag har samma snygga stil!

Jag lite mindre muntert:
-Det kan man kanske säga...

Jag tänker dock:
Snälla söta rara Viktor, Alvas pappa han är bankdirektör, vilket kanske förpliktigar vad det gäller klädsel, men du, du går fortfarande på småbarnsavdelningenbyadagiset på landet.

söndag 5 september 2010

En stillsam helg

Helgen har för en gångs skull gått i vilans tecken. Tidiga kvällar och middagsvila har varvats med trevliga små utflykter i närområdet. Jag har ägnat mig åt Vätternkräftor, lunch på golfrestaurangen, och en ljuvligt god citronpaj i solskenet på Hallagården. Jag har också gått några kilometer på Kilsbergsleden, avnjutit ostfrallor och sötlakrits vid Lillsjöns kant, och läst några kapitel i Igelkottens elegans. En fin helg!

Inte mycket stickat för världen

För tillfället blir det inte mycket stickat. Kerrera Hoodien orkar sig inte upp ur stickpåsen ens, trots att jag har på känn att den snart skulle göra sig alldeles utmärkt under finaste regnkappan, och Pomatomusstrumporna har inte återhämtat sig efter en mycket plågsam men ack så nödvändig upprepning. Trasslet på bilden är det enda som sakta rör på sig.


(Vad det ska bli? Förhoppningsvis något som liknar detta.)

onsdag 1 september 2010

AC*

- Hej jag heter Kattis, och jag brukar rösta på centerpartiet i riksdagsvalet!

(För de som nu undrade, och för den som satte kaffet i vrångstrupen.)

*AC betyder den här gången (tidigare) Anonyma Centerpartister.

Gud i London!

Något är alldeles galet! Kanske är det febern, eller en överkonsumtion av hostmedicinen innehållandes morfin, men jag gjorde just valpejls test och matchades ihop med Göran Hägglund.

I och för sig finner jag Göran Hägglund som person ganska så sympatisk, men...