Kanske är receptet hämtat ur Annas nya mat? Fantastiskt är det! Det kan hanteras precis hur som helst och smakar ändå alldeles ljuvligt.
Mät upp 5 deciliter fingervarmt vatten och en deciliter mjölk i ett litermått. Smula ett halvt paket jäst i en bunke, lägg i 2 teskedar salt och en matsked honung. Häll över lite av mjölkvattnet och rör om tills dess att jästen har löst sig. Häll i resten av mjölkvattnet och rör ner ungefär 12 deciliter mjöl. Arbeta snabbt ihop den lösa degen, täck bunken med en handduk, och jäs i ungefär en och en halv timme.
Tippa försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord, eller utan mjöl på ett av Tupperwares plastiga bakbord. Platta ut och skär snabbt i remsor, gör precis vad du vill av degen, men knåda den absolut inte! Strö på lite vetemjöl om du så önskar, och flytta till bakplåtspapprade plåtar.
Grädda bröden i 250 gradig ugn, den första plåten i 20 minuter och den andra i cirka 17 minuter. Låt svalna något, ät och njut!
Skall genast testa detta recept!
SvaraRaderaJAg gillar när det är enkelt :-)
Måste man ha en likadan söt bagare också?
Du har ju några sötnosar att välja bland, så ta den lille bagare som behöver sysselsättas och roas för tillfället! :)
SvaraRadera