Genom åren har jag haft många trotjänare på menyn, som i perioder lagats riktigt ofta, och som sedan alldeles glömts bort. När pojkarna var små, och hushållet hade för lite rester av kött- eller tacofärs för att göra en rimlig matlåda, då kokade jag en supersnabb majssoppa och gjorde gratinerade smörgåsar av de resterna till lunch.
Idag kokade jag majssoppa utan att ha några rester, serverade med gratinerade vitlöksbröd, och undrade vilka rätter som här mer har fallit i glömska?
Ja, så är det ju förstås. Vi har nog varit ganska bra på att laga samma rätt lite för mycket. Tröttnat en smula, hittat annat och glömt bort. Men den där supersnabba majssoppan, den är möjligtvis inget du vill avslöja receptet på?
SvaraRaderaJag tänkte precis också fråga! :-)
Raderahttps://www.koket.se/kramig-majssoppa-med-ostkrutonger
RaderaGanska så precis den här! Dock med mer brynt smör, mer majs, chiliflakes istället för tabasco.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaJag gör ofta soppa, dels hemma och dels på jobbet till våra soppluncher. Enkelt och gott!
SvaraRaderaHär är två av mina favoriter:
https://www.ica.se/recept/gyllene-morotssoppa-608371/
https://fridasfood.ellematovin.se/vegansk-linssoppa/
Tack för nya recept :)
SvaraRaderaJag har också i veckan plockat fram eett gott recept ur minnet - och ett smörgåsjärn från längst inne i skåpet: varma dubbelmackor med smör på utsidorna (för frasighetens skull) och sedan skinka, senap, ananas och ost som fyllning. Bra lunch!
SvaraRaderaBiggan