söndag 13 september 2009

Ett helt fantastiskt bröd!

Kanske är receptet hämtat ur Annas nya mat? Fantastiskt är det! Det kan hanteras precis hur som helst och smakar ändå alldeles ljuvligt.
Mät upp 5 deciliter fingervarmt vatten och en deciliter mjölk i ett litermått. Smula ett halvt paket jäst i en bunke, lägg i 2 teskedar salt och en matsked honung. Häll över lite av mjölkvattnet och rör om tills dess att jästen har löst sig. Häll i resten av mjölkvattnet och rör ner ungefär 12 deciliter mjöl. Arbeta snabbt ihop den lösa degen, täck bunken med en handduk, och jäs i ungefär en och en halv timme.
Tippa försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord, eller utan mjöl på ett av Tupperwares plastiga bakbord. Platta ut och skär snabbt i remsor, gör precis vad du vill av degen, men knåda den absolut inte! Strö på lite vetemjöl om du så önskar, och flytta till bakplåtspapprade plåtar.
Grädda bröden i 250 gradig ugn, den första plåten i 20 minuter och den andra i cirka 17 minuter. Låt svalna något, ät och njut!

2 kommentarer:

  1. Skall genast testa detta recept!
    JAg gillar när det är enkelt :-)
    Måste man ha en likadan söt bagare också?

    SvaraRadera
  2. Du har ju några sötnosar att välja bland, så ta den lille bagare som behöver sysselsättas och roas för tillfället! :)

    SvaraRadera