fredag 29 augusti 2014

Vilse i valet

Jag har genom åren, av olika skäl, röstat på olika partier i olika val. Till riksdagen har jag tidigare, uteslutande, lagt min röst på centerpartiet. Förra året gjorde vi dock slut med varandra. 

Nu försöker jag febrilt att hitta mig en ny partner in crime, hänger med i debatten, läser mig in och på, men alltid är det något som jag inte kan med, sådant som verkligen skaver och gnager. 

6 kommentarer:

 1. Det stressar mig lite att det är så kort tid kvar. Jag kan absolut inte bestämma mig. för vad jag än väljer, väljer jag samtidigt bort något annat mycket viktigt... och det bär emot.

  SvaraRadera
 2. Ja inte är det lätt. Jag vet vad jag absolut inte ska rösta på. Men sen är det svårare. Jag brukar som oftast inte rösta lika i de tre valen.

  Spännande är det i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Precis så är det här också! För pv och hans släkt är det så enkelt - dom håller sig till det dom har röstat på - själv velar jag hur mycket som helst. Jag har under årens lopp lagt min röst på (s) - gick t.om i samlad tropp - men det var bara en gång .., jag har röstat på Centern och Folkpartiet, men aldrig på något annat. Nu vet jag rakt ingenting.

  SvaraRadera
 4. Skrämmande är väl att många känner likadant, lite 'vilse i pannkakan' och vissa kanske väljer att INTE rösta. Tyckte att sonens KP gav ett någorlunda bra perspektiv vilket ju inte är klokt...även jag velar.

  SvaraRadera
 5. För mig har det alltid varit självklart hur jag ska rösta, eftersom jag är socialist och feminist av övertygelse men också av ohejdad vana. Men, ideologi är ju inte alltid realpolitik, och även om jag vet vad jag tycker är rätt så är det inte alltid jag tycker att det omsätts på ett bra sätt i praktiken... Valet är ett stort beslut som kräver mycket eftertanke!

  SvaraRadera
 6. Ja helt lätt är det verkligen inte.
  Jag vet inte specifikt parti än, men rött blir det. Har alltid varit och kommer nog att så förbli.

  Känner som Linda - det är inte alltid lätt det här med ideologi och realpolitik!

  SvaraRadera