tisdag 18 augusti 2015

Kålpudding och kalorier

Jag gör kålpudding, med sirap, gräddsås och potatis, till middag och matlådor, när jag får mail från min mycket bistra reumatolog, tillika överläkare och sakkunnig, någon att sannerligen lita till.

Han spår mig nu den snaraste hjärtdöden, efter att ha mätt mitt midjemått, med ett gammalt slitet måttband, på universitetssjukhuset, med mig liggandes på golvet, i veckan som gick.

Jag är ytterst normalviktig, har ett BMI i snarare nedre kant, och har hela mitt liv haft ett mycket sunt förhållande till mat och mitt ätande, trots tidigare, före fyllda 40, ständig undervikt. (Jag har kunnat äta och dricka allt, i mycket riklig mängd. Alltid! ...och jag har också för avsikt att kunna fortsätta med det!)

Jag hatar honom! Idag har jag gått tiotusensteg, trots mycket stillasittande på jobbet, och i totalt avsaknad av träning. 

Vad mer kan han av mig begära?
4 kommentarer:

 1. Inget!!! Du bestämmer ju själv över din kropp! Och kålpudding som är så gott!

  SvaraRadera
 2. Ja, då är vi två som Fonus kan ta hand om tidigare än beräknat.
  Men jag sa till den unga, kvinnliga läkaren - fylld av ambition att förändra mitt liv - att det där med kolesteroltabletter och ett helt nytt liv, det kunde hon glömma. Jag trivs med mitt liv som det är. Och jag säger som Ruta Ett: nånting godare än kålpudding finns ju knappt.

  SvaraRadera
 3. De som har högt kolesterol lever längre än de som har lågt kolesterol.
  Läs mer trösterika ord från den eminente Kostdoktorn!
  http://www.kostdoktorn.se/kolesterol

  SvaraRadera
 4. Vad var det för präktig doktor? Springer maraton och äter grönt och smalt?

  Inte värst pedagogisk heller.

  SvaraRadera