fredag 22 april 2016

Det är inte bara och alldeles enkelt

Han vill så gärna ha ett betyg redan till sommaren, trots det att han aldrig tidigare har varit i närheten av något som ens liknar skolämnet bild. Han, som nu tillsammans med många andra, enligt Skolverkets riktlinjer, ska prövas mot hela kursens mål och kunskapskrav. Jag försöker att förklara, att han tyvärr inte är i närheten, trots det att han arbetar hårt, och verkligen försöker. Han vill inte acceptera och förlika sig med det!  

Jag anar att han egentligen är bra mycket överårig, också då han enligt egen utsago säger sig ha arbetat dryga tio år som byggnadsarbetare i Iran, efter sin ensamma flykt från Afghanistan, men det är det Migrationsverkets sak att bedöma, alls inte min.

Hur som helst är det inte bara, eller alldeles enkelt, för någon av oss!

6 kommentarer:

 1. Oj, så komplicerat det måste bli! För alla parter.

  SvaraRadera
 2. Men åh så svårt. Kan tro att det ser ungefär likadant ut på många skolor just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det är! ...och jag tror som du.

   Radera
 3. Får ni något stöd i detta alls? När det gäller den eventuella överårigheten är det enligt min åsikt viktigt att alla som kommer i kontakt med detta för det vidare så att det kommer till rätt instansers kännedom. Taskigt för en individ som satsat allt men orimligt ur resurssynpunkt att inte komma tillrätta med detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte mycket! Eleverna skall klassplaceras och ut i verksamheten snarast möjligt.

   Som jag har förstått det är mitt uppdrag enbart att undervisa, och pröva, eleverna utifrån den årskurs som de nu placerats i.

   Radera