lördag 27 oktober 2012

Omöjlig att rubba

Ofta tillskrivs Gustav, med tanke på den där extra kromosomen som han har, en hel rad med enbart positiva egenskaper. Nu har han i och för sig kanske alla dom, och några till, men han är också otroligt fyrkantig, extremt tjatig, envis som synden, och har en absolut vilja av stål.Vill han inte, då vill han inte, och då är han helt omöjlig att rubba på alla plan! När han var liten, och vägrade, då var han som en säck potatis, blundade och höll för öronen, sög sig fast i golvet som med magiska sugproppar, men var i alla fall möjlig att med stor psykisk och fysisk kraftansträngning ta med sig under armen. Numera idkar han statymodellen, den stora och pampiga, ungefär som i det gamla Sovjet. Nu krävs det en demokratirevolution, påverkan från andra stormakter, främmande underrättelsetjänster, för att få honom att vackla.

3 kommentarer:

  1. Under en kort period av mitt liv arbetade jag med en ung man - femton år var han - som även han hade tilldelats en extra kromosom.

    Och det ska jag säga, att den unge mannen praktiserade ofta statymodellen ,-)

    Och det ska jag också säga .., att det frestade på ,-)

    SvaraRadera
  2. Du har ju nämnt "specialstyrkan", kan det vara ett uppdrag för henne, vissa saker kanske kan förhandlas via telefon...

    SvaraRadera
  3. Elisabet:
    Då har du en aning, hur som det kan vara. :)
    Anonym:
    Inte ens mormor (aka insatsstyrkan), inte ens mormor!

    SvaraRadera