söndag 14 december 2014

En intensiv arbetsvecka kvar till julefriden

Någon, vi kan kalla honom för Julgeneralen, har varit här på söndagsvisit, såg till att julgranen blev klädd, och tänd, serverades ris och korvstroganoff, det absolut bästa som han vet, skruvade betänkligt på sig vid halvtresnåret, sa bestämt tack och hej, återvände sedan hem, till sitt eget, innan det att klockan vår slog eftermiddagskaffe.

Någon annan känner sig alls inte kry, har idag avstått från bästakompislek, och har i vanlig ordning läsläxa, dusch inkluderad hårtvätt, och nagelklippning kvar att göra, till absolut sist.

En tredje njuter lyckan av att ha sig en sprillans ny Volvo, värmer upp den, just bara för att, trots det att han inte ska åka någonstans, via sin smarta telefon...

Själv granskar jag de av mig satta betygen, skriver underlag för de som ännu inte riktigt har redovisat kunskapskraven i ämnet, målar naglarna mina, i en favoritfärg, stickar mig några varv, drömmer om lov och lite ledighet, googlar efter recept på inlagd stekt strömming och senapssill.

4 kommentarer:

 1. För någon sekund trodde jag det var granen som fick ris. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin julgran! Vi har inte ens införskaffat gran än, det blir under veckan. Sedan tas den in den 22:a och kläs den 23:e. Tur att maken inte har lika strikta traditioner -det hade ju kunnat bli krig här hemma ;)

  SvaraRadera
 3. Den dag jag är i närheten av Örebro så måste jag bara få heja på er på nåt sätt "Kattis" och "Mossfolk" och "Ullis"....
  Jag gillar verkligen era funderingar och texter ;-)

  SvaraRadera
 4. Karin och Ulrika har jag träffat - ett väldigt trevligt träffande var det.

  SvaraRadera