tisdag 4 augusti 2009

Pernilla! Mårten! Alladin! Mustafa!

Gustav är helt beroende av andra för att få sin lilla värld att snurra runt så som den ska. Förändringar är besvärliga och får ofta stora konsekvenser. Just nu brottas vi med taxiresorna, då kommunen gjort en ny upphandling, och ånyo lagt ut dessa till den som vill ha allra minst betalt. Från att ha haft ett fåtal chaufförer, samma personer under en längre tid, möts han nu av idel nya genomstressade ansikten. Vi försöker att vara positiva, slätar över att de är sena, inte hittar hem till oss trots vägbeskrivning, karta och GPS, och skojar om att de blandar ihop hans korttidsboende med hans fritidshem.

Igår var dock måttet rågat för Gustav. Under en och en halv timme (Åker man raka spåret, då är restiden femton minuter.) var han vilse i de södra länsdelarna (Vi bor i de västra!), besökte ofrivilligt både Karintorp utanför Åsbro och Askersund, var för ett tag även på väg till Degerfors, ensam tillsammans med en människa som han aldrig tidigare ens sett.

Efter en orolig natt ropade han imorse, förtvivlat ut över nejden, efter de chaufförer som han har varit så trygg med och kunnat lita på. När han hade åkt (Givetvis även idag med en för honom helt ny chaufför!), var jag benägen att göra detsamma...

3 kommentarer:

  1. Vilken värld det ska bli....
    Man blir så bedrövad så att man saknar ord.
    När allt idag handlar om pengar så kan jag inte låta bli att kommentera hur vår kommun låter gatbelysningen lysa HELA sommaren i kommunen(vi som har dagsljus även på natten) VAD kostar inte det??? Sen vill man stänga småskolorna för att det går back 50.000 :- per år/skola!!!???

    SvaraRadera
  2. Anna i Askersund4 augusti 2009 kl. 17:28

    Men kära nån..... om Gustav hade känt oss bättre hade han varit varmt välkommen hem till oss. Karintorp utav alla ställen på jorden... det är långt från hans hem.
    Ta väl hand om er.

    SvaraRadera
  3. dalen 191:
    Här byggs det både fotbollsarenor och stora mässhallar samtidigt som det sparas på skolorna. Man slutar aldrig att förundras!

    Anna i askersund:
    "Karintorp utav alla ställen på jorden..." *skrattar* Vi skojar med Gustav om att han skulle ha passat på att köpa lite av den goda tomatdressingen då han ändå var där!

    Skulle ni se en vilsen taxi från Örebro, då kan ni väl stoppa den nästa gång! ;)

    SvaraRadera