söndag 23 augusti 2009

Provningar och prövningar

Gustav har fullt upp med att tänka på M:s bröllop nästkommande lördag. Han förbereder sig noga, övar sig på att skåla och hurra, gör dagligen upp och justerar danslistan sin, och tänker noga ut vad som han ska ha på sig. Av de stora kostymplanerna bidde det inget, då kavajer inte var skönt, och till råga på eländet dessutom hemskt varma. Nu förhandlar han om den redan inhandlade skjortans varande. Kanske skulle en svart topp göra sig bättre, eller varför inte en vit eller en grå, med slipsen löst knuten lite så där på svaj?

Han speglar sig både ofta och mycket ingående, och försöker att råda bot på några arma tonårsblemmor med hjälp av tandkräm, sminkborttagning, ansiktsvatten, deodorant, ja allt som han nu kan hitta i badrumsskåpen våra. Clerasil det används inte, för det svider och är alls inget för honom, men kanske att underlagskräm och concealer skulle kunna funka inför fotograferingen? Hur var det nu med skjortan? Kanske att mamman kunde köpa en ny vit, och en ny svart och en grå topp, eller i alla fall en svart så att han får prova? Vilka var det nu han skulle dansa med och inte? Skål och hurra!

2 kommentarer:

  1. Tänk egentligen, vilken lyx att gå in såå för en fest, riktigt ta för sig och njuta... när gör vi det??
    VAD SKA DU HA PÅ DIG, HAR DU ENS TÄNKT PÅ DET?

    SvaraRadera
  2. Jag lär på rafsa ihop något på fredag. Köpa strumbyxor som håller in den där magen som jag fått på väg till kyrkan...

    SvaraRadera