lördag 22 december 2012

Barnarbete

Ikväll har vi varit på en mycket fin restaurang, här hemma. ("En sådan där fin restaurang, där dom aldrig säger vad det kostar. En sån där, där man får priset efteråt i en liten bok.") Det kostade fem kronor att överhuvudtaget få komma in, och så tittades det noga i datorn innan det att vi hänvisades till ett numrerat bord. Han dukade, stod för underhållningen, tog upp beställningar och satte upp bongar till kocken i köket (Visade sig plötsligt också kunna skriva! På stora rosa Post It-lappar, såväl ris som vin, beroende på gästernas magstatus.), serverade sedan med både stil och finess, tjusigare än vad hans mor någonsin förmår.

Efter middagen dukade han av, och tog i underkläderna hand om disken. (Det där med att diska i bara kallingarna, det är helt och hållet barnens mormors fel! När de var små tyckte hon nämligen att det var mest praktiskt på det viset. Uppskattas sedan inte alltid av deras lärare i hem- och konsumentkunskap...)

10 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Så underbart! Han ser ut som en riktigt hovmästare!

    SvaraRadera
  3. Ljuvligt.
    Du har verkligen hjärtat på rätta stället.

    SvaraRadera
  4. Låter som ett mycket lyckat krogbesök, tydligen i väldigt trevlig miljö dessutom.
    PV

    SvaraRadera
  5. Förstår väl vem som helst att så snygga kläder vill man inte smutsa ner, smart kille att ta dem av sig, brukar alltid lyckas få diskvatten på mig. Men förstår dilemmat om det sker i skolan, de där hemkunskapslärarna brukar inte vara så flexibla, i alla fall inte i min värld...

    SvaraRadera
  6. Men ni är ju fantastiska!
    Och den där restaurangen låter enastående. Den absolut tjusigaste hovmästare jag någonsin sett.

    SvaraRadera
  7. God Jul på er alla. Vila upp dig själv, njut av de fantastiska vinterpratarna som startar den 25

    SvaraRadera
  8. Alla:
    God Jul, en god fortsättning, och ett riktigt Gott Nytt Bloggår önskar jag er!

    SvaraRadera