lördag 18 januari 2014

18. Hepp! Dagens filmtips

En januarilördag, kall och snöig, som gjord för film. Under en filt i soffan skulle jag varmt vilja rekommendera Italienska för nybörjare!


Med en brasa i spisen, en påse ostbågar, en rulle choklad, ett glas rött framåt kvällskvisten, skulle detta utan större ansträngning kunna utvecklas till ett helt filmmaraton, och då skulle jag också kasta in såväl Amelie från Montmartre som Moulin Rouge.


4 kommentarer:

 1. Å, älskade Kattis! Den första filmen är en av mina ABSOLUTA favoriter! För kanske sju, åtta år sedan, medan jag bodde i Ystad, ordnade jag en filmcirkel bland bloggvänner och dom två första var med i utbudet ,-)
  Italienska för nybörjare .., den blir man så inutivarm av. Tänk bara scenen där hon tvättar håret på fotbollsfantasten .., så innerlig den är .., så subtil och ändå ångar det ju av kärlek!
  Amelie - har allt -!
  Den sisdta har jag inte sett .., det borde jag förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Moulin Rouge borde du absolut se!

   Radera
 2. Ps. Och såååå besviken jag blev när pv somnade till Italienska-för-nybörjare-filmen. "Näää, den var jag inte så värst intresserad av ...", sa han. Ds.

  SvaraRadera
 3. Moulin Rouge! är en favorit hos mig också, även om den inte hamnade på min lista. Nej, jag kunde inte hålla nere det till EN film! Jag får kanske redigera den där listan lite... =)

  SvaraRadera