onsdag 2 oktober 2013

Att planera en dejt

Någon kommer att sova en natt hos sin mormor, i rättvisans namn, när någon annan snart har Korttidshelg, så vi planerar en dejt. Inget märkvärdigt. Vi ska inåt. Vi ska åka till stan!

För att göra det hela till ett litet äventyr, beslutade vi oss för att slopa det där med att ställa en bil, ta en taxi hem, och så köra in dagen efter. Det är dock banne mig enklare att boka en hel sommarsemester, världen över, med flyg, olika boenden, anslutningar, och hyrbilar, på kortare tid, än vad det är att orientera sig på Länstrafikens hemsida. Vilken tur gäller på helgen? Passerar, och stannar, just den bussen vid en hållplats nära oss? Hur sjutton löser man numera sin biljett? (Lönar det sig ens, i slutändan, tidsmässigt och ekonomiskt, med tanke på att varenda taxichaufför hittar raka spåret hem till vår gårdsplan, och dessutom brukar bjuda oss på kompispris?)

5 kommentarer:

  1. Det låter härligt, frånsett krånglet med tidtabellerna.

    Och det behöver verkligen inte vara en resa till Mauritsius för att man ska bli glad .., jag minns ännu med sån värme övernattning på Sekelgårdens hotell i Ystad och hur jag, genom det öppna fönstret, hörde rödhaken och Mariakyrkans klockklang.

    U n d e r b a r t.

    SvaraRadera
  2. Men varför inte slå på stort och boka ett hotellrum? Kanske som en överraskning.
    Blir ju en ännu mera spännande dejt då?

    SvaraRadera
  3. Elisabet:
    Det ÄR härligt! :)
    Turtlan:
    Kanske är vi lite udda? Men... För oss är höjden av lyx att vara ensamma hemmavid, då det händer ungefär i princip aldrig. (Det var år sedan som det begav sig!) Hotellvistelserna sker här med rejält mycket högre frekvens.

    SvaraRadera
  4. Ja då är jag med och instämmer helt i helgplanen!

    Sen så sover man ju skönast hemma i sin egen säng. Hotellsängar och då framförallt kuddarna kan ju skifta i kvalité.

    Borta bra men hemma bäst....

    SvaraRadera
  5. Ta taxi och ha en trevlig kväll!
    :-)

    SvaraRadera