onsdag 3 september 2014

Om det vore etiskt riktigt

Om det vore etiskt riktigt, då skulle jag gärna delge min arbetsdag, i rent terapeutiskt syfte, men...

Man kan väl sammanfatta den som så att jag fått en gammal skrivare att fungera, på jobbet, mellan förmiddagens lektioner, i ren ilska, då jag är i starkt behov av en sådan, i salen, efter att på egen hand ha skruvat isär den, opererat, lagat, kapat en sladd, kopplat en ny, hittat en annan, och trilskat mig genom nätverk, lagt till, och det i total avsaknad av administratörsbehörigheter. Jag har fått den mest motsträviga, och envisaste, eleven att arbeta, och det med glädje! Det fanns därför inte tid för mig att äta lunch. Jag har på eftermiddagen hotats till livet, med en sax i högsta hugg, av en annan elev, som dock inte är min, och då liknats vid en FBI-agent, av elever i klassen som jag samtidigt förväntades undervisa i skolämnet bild. Jag kunde inte låta bli att skratta åt eländet! 

Väl hemma putsade jag mig ett fönster, och skapade till morgondagen en ny presentation av offentlig konst.

4 kommentarer:

 1. Jag blev rent matt bara av att läsa. Överhuvudtaget rätt matt av att höra såväl förskollärare som lärare berätta om sin vardag. Hoppas att den här dagen är bättre!
  Fast heja dig, måste jag ju också säga. Har förstått att du är riktigt bra med de elever som många säkert mest suckar över...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagen idag var bra mycket bättre! ... och då har jag ändå haft möjligheten att välja mig tjänst, bland de bästa av skolor, i flera kommuner, och tycker att min nuvarande arbetsplats är den absolut bästa, på så många plan.

   Heja mig! :) Jag har uppenbarligen en viss talang, att hantera just dessa... ;)

   Radera
 2. Imponerad av att du orkade med fönsterputsning efter en sådan dag. Är den "automatiska" fönsterputsaren bra? Funderar på att investera i en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orkade och orkade... I ren frustration skulle jag själv vilja säga! ;)

   Om man nu har släta fönster, utan fasta spröjs, då är fönsterputsaren en fullkomligt fantastiskt uppfinning! Nu har ju jag inte det, men... Den är mycket väl värd sitt pris.

   Radera