torsdag 10 januari 2013

Nianianianna, nianina nia

Han tyckte kanske inte först att det var den bästa julklappen, och undrade varför vi inte ringt och sagt att han ju önskade sig LEGO, men... Han skrattar högt och gott, dessa kvällar, i varje läst kapitel!

5 kommentarer:

  1. Tänk, så roligt det är med böcker! SOM jag läste för mina barn när dom var små .., och så många LP-skivor i vinyl med Lotta på Bråkmakargatan och Bamse ..... och kasettband med Askungen som skulle på bal ... och senare, när Anders föddes: Pettson och Jaguaren Elmer (som är min stora favorit), jag hörde den med hon den rödhåriga skådespelerskan som uppläserska - jag har glömt hennes namn -!

    SvaraRadera
  2. Böcker är bäst! :)

    Kan du mena Claire Wikholm?

    SvaraRadera
  3. Kattis: det kan jag!
    Jag höll på att bädda sängen och råkade lyssna till när hon högläste från Jaguaren Elmer .., så jag stannade upp i bäddandet och satte mig på sängen.
    Sen gick jag raka spåret till Burwalls bokhandel och köpte boken eller bad Gudrun beställa den.
    Den är u n d e r b a r!
    Och på rim.
    Dramatisk .., kärleksfull .., den har allt.

    SvaraRadera
  4. Å Claire Wikströms barnprogram älskade jag på teve när jag var liten. Nu kan jag inte för mitt liv komma ihåg vad de hette. Kattis som kanske är ungefär i min ålder, minns du dem? Det var inslag med två syskon, tecknade tror jag, som hette M(åns?) och M(alin?).

    Jaguaren Elmer? SÅ kul det är att få upptäcka nya bra barnhistorier, även som vuxen. Att jag är en allvarlig typ betyder inte att det inte finns ett barn i mig.

    SvaraRadera
  5. Elisabet:
    Jaguaren Elmer gillas skarpt även här. Kanske mer av mig än av barnen? Fick vårt eget ex på en av de stora hamburgerkedjorna, som har bokveckor emellanåt, som kontrast till det kommersiella plastskräpet man vanligtvis pådyvlas.
    annannan:
    Jag minns inte heller vad de hette, men tyckte till min omgivnings stora förtvivlan om dom alla. :) Särskilt ett med grön velour!

    SvaraRadera