fredag 28 september 2012

Det är inte bara roligt att bli myndig

Här har ju firats, och kommer att firas, artonåringen som vi numera har. Snus fick han inget i skolan, trots att han väntat på det sedan det att han var sju, och den där ölen får allt kylas till helgen och drickas med måtta. Tack och lov har han gett upp det där med tatueringar, men först då han insåg att det innefattade smärta, nålar och blod!

Nytt i rummet är både roligt och oroligt, vanans makt äro stor. Det är inte bara och alldeles enkelt att den nya sänggaveln inte levererades så som den skulle. Behöva få vänta på att allt ska komma i ordning och på plats.

Plötsligt ska han, som vägrar ge upp tanken på att en "Pippipeng" är den värdefullaste som han har i plånboken, hantera delar av sin ekonomi. Han ska också skriva under fullmakter gällande sin medicinering, och fatta beslut kring sådant som han inte intresserar sig för. Behöva ta ledigt från skolan för sådant trams!

3 kommentarer:

  1. Ja, tänk .., så mycket man inte har en aning om .., som artonåring och som femtioåttaåring.

    Hur annorlunda livet kan vara.
    Och kan bli.

    Hälsa och gratulera honom!

    SvaraRadera
  2. Ja visst!
    Lasersvärd förstås!
    :-D

    SvaraRadera
  3. Hoppas der positiva väger upp, och jag förstår om man blir irriterad av att tvingas avstå från nått så kul som skolan för pappersgöra, förstår honom precis.
    Hoppas det fortsätta firandet faller honom i smaken!

    SvaraRadera