onsdag 5 september 2012

Skolfotograferingar

När jag tittar tillbaka på skolfoton, av grupper som jag har haft genom åren, är det alls inte samma elever så som jag känner dem. De är så stylade, uppklädda, fixade, friserade och välkammade, att deras fantastiska personligheter alldeles kommit bort.

Av den anledningen skickas mina killar sådana här dagar till skolan precis så som de brukar, i jeans och någon vältvättad favorittröja, med håren lite morgonrufsiga på ända.

4 kommentarer:

  1. Så fint skrivet, och så glad jag blev att läsa detta inlägg, så härligt att se att jag inte är ensam om att mina barn ska fotas på skolfotot "som dom är i vardagen" tyvärr är det oftast som du beskriver det att alla är uppklädda och välkammade, inte fel det heller, men mina barn har fått välja själva och bara ett av alla mina barn har valt att alltid klä upp dig och från årskurs 7 så både designade hon och sydde upp sina egna kläder, dom övriga klädde sig som vanligt, men imorse hade vi lite stress då helt plötsligt min minsta som har just skolfotografering idag, fick ett ryck att vilja klä upp sig hihi, så har han aldrig gjort förut :)

    SvaraRadera
  2. Prinsessa på ärten:
    Vad snällt skrivet av dig! :)

    En del av mina söners lärare, de tror nog att vi glömmer av att det är dags för skolfoto...

    SvaraRadera
  3. Som lärare önskar jag att fler föräldrar resonerade som du. Allt för många småtjejer kommer uppklädda och sminkade(!) trots att de bara är 8-9 år... Det är sorgligt!
    Själv försöker jag vara hel och ren på bilden, vilket inte alltid är så lätt när man jobbar i skolan ;)
    /Tinna

    SvaraRadera
  4. Du tänker så rätt! Men jag stylar och fixar idag för morgondagens fotografering...

    SvaraRadera