onsdag 21 augusti 2013

Maträtter som man helst inte äter i skolmatsalen

Imorgon vill jag inte äta tillsammans med mina elever, trots det att jag ska. Maträtter som heter sådant som Gudfadersoppa, de bådar enligt min erfarenhet alls inte gott!

För övrigt är de snällare än snällast, mot mig, eleverna på min nya skola, med en viss reservation, då jag ännu inte träffat på den beryktade årskursen, i någon större utsträckning.


6 kommentarer:

  1. Och pv kommer hem om kvällarna och tycks glad och nöjd han också, ja, "fast bäst är det ju när eleverna kommer!" säger han.

    Igår hade två töser sagt att "det här var den roligaste mattelektion vi har varit med om!"

    Jag såg glädjen i lärarens ögon mest hela kvällen.

    SvaraRadera
  2. Eller mexicansoppa. Namnet är ju makabert, med det ser ut som kycklingbitar det som ligger i. Mexicansk soppa borde det väl heta.

    SvaraRadera
  3. Men herregud (häpp). Jag kan inte bestämma mig för om det är den som gett maträtten namn som saknar humor eller om det är jag.

    Varenda gång som jag sitter på ett plan som går in för landning här i Porto, och flygvärdinnan kan portugisiska nog för att uttala det inte så enkla namnet Aeroporto de Francisco Sá Carneiro, tänker jag på det mycket märkliga valet att ge en flygplats namn efter en premiärminister som dödades i en flygolycka...

    SvaraRadera
  4. Elisabet:
    Ingen skola utan elever!
    Ingela:
    Mexicansoppa på skolorna här, det innebär någon köttförsröra i tomat, med lök, pasta alternativt potatis, och på senare år även majs.
    annannan:
    Valet av flygplatsnamn, slog maträtten med hästhuvudslängder... ;)

    SvaraRadera
  5. Men håll med om att det skulle låta väldigt läskigt med kinessoppa...

    SvaraRadera
  6. Ingela:
    Absolut! ...och lika illa med just mexicansoppa!

    Fastnade i att det till råga på eländet inte ens verkade ha samma ingredienslista.

    SvaraRadera