söndag 26 maj 2013

Hur gestaltar man en doft?

Ute doftar det ljuvligt, av sommarregn, och det doften skulle jag verkligen vilja kunna spara och plocka fram! Vid behov, och vid djupandning.

Det är den här veckan som jag ska göra en hel radda med pedagogiska utredningar, slutföra i princip allt det där som är påbörjat, rätta metervis med elevarbeten, bedöma ända in i kaklet, formulera mig formativt, och så sätta många hundratals betyg.

Imorgon är allas vår sena dag här hemma, men det känns som att jag har glömt någonting, utöver det att skriva junischeman och komma ihåg diverse insamlingar till sommarpresenter. På tisdag är det föräldrafika på någons fritids och någon annan har sedan konsert med kaffekorg. På onsdag har någon friluftsdag med matsäck, och på torsdag ska någon annan på utflykt med hemligt mål... 

3 kommentarer:

 1. Nu har jag aldrig närt drömmen att bli lärare, men HADE jag det ..., så skulle jag nog ångra mig den här tiden på året.
  Ååååå, vad det jobbas!

  Å andra sidan börjar vår jobbigaste tid nu .. , längre öppethållande - en timme i vardera änden - och hysteriskt med kunder.

  Och då har pv ledigt och kan gå här hemma och sprätta med benen.

  Ja, det jämnar väl ut sig, kanske?

  SvaraRadera
 2. JA det hopar sig alltid i maj månad. Man vill så mycket då.

  Det händer saker både här och där men det går ju inte att dela på sig.

  Sen så infaller båtfixande och sommarstugefixande på exakt samma tid.

  Men det går ju ihop på något vis!

  SvaraRadera
 3. Elisabet:
  Vi jobbar ju in våra lov, men... Just nu drömmer jag mig mer än någonsin tillbaka till den där delikatessdisken på Coop!
  Turtlan:
  Här handlar det inte så mycket om det som man vill. Tyvärr! Ordnar sig i slutändan det gör det, men jag blir aldrig människa innan det att midsommar passerat.

  SvaraRadera