fredag 10 maj 2013

Motiverande

Vid fyrasnåret imorse var det ett fasligt liv utanför det öppna sovrumsfönstret, och jag inledde den här fredagen med att plocka bort resterna av två döda småfåglar på tomten, för killarnas skull. På min väg mot tidningarna i postlådan, låg det sedan en skogsduva och en ekorre, fint uppradade vid vägkanten.

Hallonsnåret har börjat rensas, vilket vi inte alltid annars är så särskilt noga med, då det var där som mården låg och tryckte, säkert jagandes efter sork. Ris ska här fraktas bort, snarast, stubbar och stammar, döda träd tas ner, håligheter, under lekstuga, och gammalt stall noga granskas. (Fortsätter detta är det nu slut på syjuntan för min man! Fällor bör brukas, men man får faktiskt skjuta både mård och vildsvin på sin egen tomt, oavsett eventuell jakträtt.)

De här hålen, de är dock Sveriges alla vilda djur oskyldiga till. Här har grävts ner skatter, för kommande generationer, och hittats både ett yxblad och en tvåkilos gammal vikt.

Skyldiga till dessa, det var de här två piraterna!

4 kommentarer:

 1. Trevligt så länge det är pirater och inte vildsvinen som gräver i gräsmattan...
  Men allt det där dödandet lät inte alls värst trevligt. Faktiskt. Dödar den alltså inte för mat utan bara för dödandets skull?

  SvaraRadera
 2. Uppenbarligen tar den mer än vad som den behöver! :(

  Här har i veckan legat två katter vid vägkanten, längs dungen, som alls inte sett överkörda ut...

  Jag föredrar också pirater! :)

  SvaraRadera
 3. Just nu känns det skönt att jag inte kan realisera min dröm om ett hus på landet och tryggt fortsätta bo 3 trappor upp i storstan.
  Fast pirater fanns det här med på den tiden det begav sig (dvs innan tonåren kom).

  SvaraRadera
 4. Saltflingan:
  Bortsett från oönskade djur... Inget går upp mot livet på landet!

  SvaraRadera