onsdag 22 maj 2013

När man blickar ut över takåsarna, vad spelar det för roll

Någon tänker sig röda chinos till sommarens festligheter, i modernt snitt, tillsammans med en blå Polo Ralph Lauren piké, med röda och vita detaljer, dito keps.

Någon annan, som tidigare hade klädkod affärsmanständigt klädde sig i skjorta och slips, han vägrar allt annat än Star Wars, ju blaffigare, större och grällare tryck, desto bättre, där i kyrkan på sin första skolavslutning.

Mamman ställer sig ytterst tveksam, då någon definitivt inte har en figur i modernt snitt, och då hon vet att han tyvärr aldrig har fått behålla en sådan dyr keps, i mer än ett par dagar.

Hon gillar heller inte tanken på, att någon annan ska ikläda sig något så gräsligt annat än till vardags (Läs: Egentligen överhuvudtaget aldrig!).

Så andas hon djupt på bron, tittar ut över takåsarna mot kvällshimlen, och tänker att vad spelar det egentligen för roll?

Jag får väl försöka hitta ett par röda chinos i ett mindre modernt snitt, som i alla fall någorlunda passar på någons kropp, leta reda på det diskretaste LEGO Star Wars-trycket som marknaden har att erbjuda, ett som någon annan också gillar, och vad det gäller pengarna för kepsen, som kommer att bli stulen, så hade han ju istället kunnat spela hockey.
 

2 kommentarer:

  1. Man kan undra var ungar får allt ifrån ,-)

    Kan det möjligen vara från mamman ...? undrar Judith i Halland.

    SvaraRadera
  2. Barn/tonåringar som vet vad de vill, måste trots tryck på ev tröja mm mm, vara ett resultat av att de fått vara delaktiga och sen får vi vuxna ibland "äta upp" att vi gör allt för att de ska bli självständiga individer. Jag får inte handla utan barn, och det gäller även till mig själv, men det sista trotsar jag, ibland, skolavslutningen lär jag få klädkod till...

    SvaraRadera