söndag 22 september 2013

Dagjämning

Jag arbetar inte heltid, på jobbet, det här läsåret, vilket gör stor skillnad.

Nu återhämtar jag mig. Jag bakar en citronsockerkaka, och lyssnar in mig på Winnerbäck och Laleh, fascineras över att jag en söndag kan göra just ingenting, bara det som jag själv vill, önskar och väljer.

4 kommentarer:

  1. Klokt! Livet är inte enbart jobba! Lärarjobbet innebär väl en hel del hemmajobb också.

    Jag har funderat ofta gå ner lite i tid men inte läge nu i husletsartider. Speciellt inte när den andra av oss är egenföretagare och den lön det innebär...

    Ser till att ta någon semestervecka på vintern t ex.

    SvaraRadera
  2. Jag har nästan aldrig arbetat riktigt full tid och värdesätter den tid jag får mer än pengar. Men så hade jag bara cykel, ingen bil ..., och pytteliten lägenhet iskruttigt skick och då funkade det, även när jag var ensamseglare.

    Nu är vi ju två och då är det enklare.

    SvaraRadera
  3. Åh, jag skulle också vilja gå ner i arbetstid. Och ja, jag håller med dig till fullo om din irritation gällande insamlandet av pengar till resor i skolan - den är en onödigt, eftersom det finns så många andra sätt att finansiera "roligheter". Skolan ska vara avgiftsfri, punkt. Och den andra aspekten du tar upp, att det blir extra jobbigt på resor för de redan utsatta barnen, det känner jag också igen. Jag hade kompisar, men det hindrade mig inte från att känna mig oerhört ensam och rädd under skolresor upp till åk 6. Sedan blev det inga fler resor förrän på gymnasiet, och då var man ju vuxen så då var det bara roligt. Stå på dig!

    SvaraRadera
  4. Turtlan:
    En hel del hemmajobb, det innebär lärarjobbet, alltid. Minst sagt!
    Det känns därför både klokt och bra att ha gått ner i tid.
    Elisabet:
    Lite läskigt är det, ekonomiskt, trots att vi är två! Jag gillar nämligen det att stå för mitt eget...
    Linda:
    Det är guld värt, i annat än pengar och kommande pension! ...och skolan ska vara avgiftsfri. Punkt! (Jag hetsar fortfarande upp mig, enbart av tanken om annat, så... )

    SvaraRadera