lördag 13 september 2014

Matprat

Flygaren undrade hur jag gör mina långkokta kotletter, så...

Bryn kotletter, eller karré för den sakens skull, med eller utan ben, i smör så att de får fin färg, i en stor gryta, tillsätt lök och morot (annat som finns nära till hands, idag hade jag även äpplen från trädgården och lite sirap) , täck med vatten, tillsätt lagerblad och hela pepparkorn, buljongtärning eller fond (funkar också fint med juicer av skilda slag, eller lite balsamvinäger, beroende på vilken smak som man vill uppnå), koka i timmar, så att köttet blir mört, riktigt mört.

Sila sky, gör en bottenredning på smör och mjöl, tillsätt även grädde för bästa sås, lite soya i den, smaka av med salt och peppar.

Servera med gelé, grönsaker och potatis eller ris!

Baguetteplåtarna minns jag inte var som vi hittade, men de finns såväl hos Bagaren och Kocken som på Clas Ohlson

2 kommentarer:

  1. Tack underbara du, nu vet jag vad jag ska önska mig i juklapp

    SvaraRadera
  2. Så lagar jag också mina kotletter. Kokar kanske inte i timmar men väl i någon timma. Brukar ha i några katrinplommon för min del. I såsen kan det bli en skvätt sherry också.

    Gelén är en självklarhet!

    Kalasmiddag!

    SvaraRadera